Ngrënia e bananeve kur ato kanë një nuancë specifike mund të parandalojë kancerin

Ngrënia e bananeve kur ato kanë një nuancë specifike mund

Ngrënia e një bananeje pak të gjelbër çdo ditë mund të ndihmojë në parandalimin e kancerit tek ata me një histori familjare të sëmundjes, kanë zbuluar shkencëtarët.

Ekipi në Universitetet e Newcastle dhe Leeds ekzaminoi 1000 njerëz me sindromën Lynch, një gjendje gjenetike që rrit rrezikun e kancerit, duke përfshirë kancerin e zorrëtve , vezoretve , stomakunt , mitrës dhe pankreasit.

Ngrënia e bananeve kur ato kanë një nuancë specifike mund

Profesor Mathers shtoi: "Kjo është e rëndësishme pasi kanceret e traktit të sipërm gastrointestinal janë të vështira për t'u diagnostikuar dhe shpesh nuk kapen herët."

Studiuesit po planifikojnë një ndjekje dhjetëvjeçare studimesh, së bashku me kërkime të mëtejshme mbi rolin që aspirina mund të marrë në reduktimin e kancerit në zorrën e trashë gjithashtu.

Hulumtimet e mëparshme  të  publikuara si pjesë e të njëjtit provë, zbuluan se aspirina reduktonte kancerin e zorrës së trashë me 50 për qind.

EMISIONET