Mjekët bëjnë thirrje për kontrolle rutinore të zemrës

Mjekët bëjnë thirrje për kontrolle rutinore të

Njerëzit po inkurajohen të njohin shifrat e kolesterolit dhe të presionit të gjakut, ashtu siç e mbajnë  mend PIN-in e bankës së tyre.

Këto numra tregojnë shenjat e hershme të sëmundjeve kardiovaskulare, të cilat mund të çojnë në sulme në zemër dhe në tru.

Dyzet organizata shëndetësore janë bashkuar për të nxitur më shumë njerëz që të shkojnë për kontrolle rutinore në Britaninë e Madhe.

Mjekët gjithashtu duhet të identifikojnë dhe trajtojnë më mirë pacientët në rrezik, thonë organizatat.

Sëmundja kardiovaskulare (CVD) shkakton një në katër vdekje në Angli, ekuivalente me një vdejke në çdo katër minuta.

Shëndeti i dobët i zemrës dhe arteries mund të çojë gjithashtu në dështimin e zemrës, sëmundjen e veshkave, sëmundjen arteriale dhe demencën vaskulare.

EMISIONET