Këto janë 3 arsyet për erën e keqe të gojës tuaj

Këto janë 3 arsyet për erën e keqe të gojës tuaj

Askush nuk dëshiron të ketë erë të keqe nga goja.

Nëse keni erë të keqe, atëherë thjesht përtypja e çamçakëzit mund të mos jetë zgjidhja, ka paralajmëruar një ekspert.

Është e lehtë të lani gojëm dhe të përtypni çamçakëz për të hequr qafe aromën, por kjo mund të jetë thjesht duke maskuar një çështje të rrënjosur më thellë.

Abdullah Zahiri, një dentist me bazë në Dubai që ofron informacione për TikTok , ka theksuar tre arsye pse fryma juaj nuk është aspak e freskët.

Sipas tij asnjëra prej tyre ka të bëjë me higjienën tuaj orale (ose mungesën e saj).

1.Moslarja e gjuhës

Kur lani dhëmbët, lani edhe gjuhën? Gjuha është e mbuluar me gunga të vogla të quajtura papillae. Bakteret dhe ushqimi mund të bllokohen midis tyre, gjë që jep pamjen e një gjuhe të bardhë ose me gëzof.

2.Krijimi i gurzave

Gurzat mund të jenë shkaktar i erës së keqe të gojës dhe ju nuk mund të jeni as të vetëdijshëm se e keni atë.

3.Prishja e një ose më shumë dhëmbëve

Mund të ndodhë në çdo moshë, që njerëzve t’ju prishet ndonjë dhëmb dhe kjo do të ndikojë dhe në erën e gojës.

Shkaqe të tjera të erës së keqe të gojës janë:

Goja e thatë (një gjendje e shkaktuar nga mungesa e pështymës)

Pirja e duhanit

Sëmundja e mishrave të dhëmbëve

Diabeti

EMISIONET