Kanceri i stomakut: Simptomat, shkaqet dhe trajtimet

Kanceri i stomakut: Simptomat, shkaqet dhe trajtimet

Simptomat e kancerit të stomakut mund të varen nga vendi ku qelizat kancerogjene janë rritur dhe riprodhuar në stomak.

Simptomat e zakonshme të kancerit të stomakut mund të përfshijnë:

1.    Urth

2.    Ndjeheni të ngopur pas porcioneve të vogla të ushqimit

3.    Dhimbje stomaku

4.    Humbje në peshë

5.    Ndjenja e fryrjes pas ngrënies

6.    Probleme me gëlltitjen

Çfarë e shkakton kancerin e stomakut?

Ndërsa nuk ka shumë përgjigje të drejtpërdrejta për atë që e shkakton kancerin e stomakut, disa faktor ndikojnë në shfaqjen e tij.

Faktorët që rrisin mundësinë e kancerit të stomakut përfshijnë:

1.    Pirja e duhanit

2.    Obeziteti

3.    Një dietë me shumë kripë

4.    Një dietë e varfër në fruta dhe perime

5.    Një histori familjare e kancerit të stomakut

Cilat janë trajtimet për kancerin e stomakut?

Në varësi të vendndodhjes së tumorit në stomak, operacioni për ta hequr atë është pothuajse gjithmonë i pashmangshëm.

Mund të rekomandohen gjithashtu kimioterapi dhe terapi rrezatimi para ose pas operacionit, bazuar në kompleksitetin e rastit.

EMISIONET