Ja gabimi që bëjnë prindërit me karrocat e fëmijëve në vapë

Ja gabimi që bëjnë prindërit me karrocat e

Temperaturat e larta vënë në dilemë shumë prindër se si ta mbrojnë më mirë fëmijën e tyre nga nxehtësia gjatë kohës që e kanë në karrocë.

Mjeku Rahul Chodhari, nga Kolegji Mbretëror i Pediatrisë, ka thënë se rreziku vjen me atë që përdoret për të mbuluar karrocat.

Chodhari tha se çelësi është të merrni parasysh se me çfarë po e mbuloni karrocën, zgjedhja e batanijeve të trasha mund të bëjë që karroca të bëhet "konsiderueshme e ngrohtë".

Ai gjithashtu tha se: "Në përgjithësi një mbulesë nuk është një rrezik nëse është material i hollë, rrjetë. Rrjetat sintetike të lehta janë pak më të mira se ngjyrat më të errëta. Hijet më të lehta nuk thithin pjesën më të madhe të nxehtësisë dhe e reflektojnë atë në disa mënyra."

Një hulumtim i mëparshëm zbuloi se një karrocë e vënë jashtë midis orës 11:30 dhe 13:00 arrinte temperaturën 22C pa mbulesë.

"Ka tre rreziqe për të cilat shqetësohemi si dehidratimi, lodhja nga nxehtësia ose goditja në tru dhe djegia nga dielli," shtoi Chodhari.

Gjëja për të cilën duhet menduar është mbrojtja kundër diellit, nevojitet të paktën SPF 15, edhe pse fëmija mund të mos dalë në diell të drejtpërdrejtë. Vetëm ngjitja e një ombrellë apo një mbulesë dielli mund të zvogëlojë rrezikun e mbinxehjes.

Mbajeni fëmijën tuaj të hidratuar mirë me shumë ujë, ose nëse jeni duke i ushqyer me gji, kini parasysh se ai mund të dëshirojë të ushqehet më shumë se normalisht.

Pishinat janë gjithashtu një mënyrë e shkëlqyer për t'i mbajtur të vegjlit të freskët, vetëm sigurohuni që t'i mbani në hije./THE SUN/

 

EMISIONET