Flasin ekspertët: Cigaret "Vape" ulin numrin e spermatozoidëve dhe tkurrin testikujt

Flasin ekspertët: Cigaret "Vape" ulin numrin e

Një studim shkencor i bërë në Turqi ka sugjeruar që të hiqni dorë nga cigaret me avull "Vape", pasi ato mund të zvogëlojë numrin e spermatozoideve dhe të tkurr testikujt tek meshkujt.

Eksperti ka shkruar se: "Duhet të merret parasysh se megjithëse lëngu i cigares është futur si i padëmshëm në studimet e bëra për ndërprerjen e duhanit, ai mund të rrisë stresin oksidativ dhe të shkaktojë ndryshime në testikuj."

Testi u krye duke përdorur tre grupe minjsh të cilët ishin të ekspozuar ndaj tymit të cigares dhe avullit elektronik.

Nga rezultatet e marra rezultoi se tymi i cigares ishte akoma më i dëmshëm për spermatozoidët dhe testikujt e meshkujve.

EMISIONET