Çfarë duhet të bëni pasi hani ushqime pikante

Çfarë duhet të bëni pasi hani ushqime pikante

Ushqimet pikante disa i dëshirojnë dhe disa të tjerë e urrejnë ndjesinë që ato japin.

Për të shmangur këtë gjë, këshillohet që pasi të keni ngrënë ushqim të tillë të pini ujë  të ftohtë dhe goja juaj do të freskohet.

Përveç ujit, mund të pini edhe qumësht ose kos, sepse ato ndihmojnë që ta lehtësoni ndjesinë e djegies së gojës pas ushqimit pikant.

Edhe alkooli mund të ndihmojë në largimin e djegësit, por sasia e alkoolit në atë rast duhet të jetë shumë e lartë.

Gjithashtu edhe akullorja mund të ndihmojë, pasi që ajo është një përzierje e qumështit, sheqerit dhe yndyrës.

EMISIONET