Ata që përdorin marijuanë më të fortë, kanë më shumë shance të krijojnë varësi prej saj

Ata që përdorin marijuanë më të fortë, kanë

Përqendrimet më të larta të tetrahidrokanabinolit ose THC, pjesa e bimës së marihuanës që ju bën më entuziastë, po bëjnë që më shumë njerëz të bëhen të varur në shumë pjesë të botës, zbuloi një rishikim i ri i studimeve.

KETU LAJMET MINUTE PAS MINUTE

Krahasuar me njerëzit që përdorin produkte me fuqi më të ulët (zakonisht 5 deri në 10 miligramë për gram THC), ata që përdorin kanabis me fuqi më të lartë kanë më shumë gjasa të përjetojnë varësi dhe rezultate të shëndetit mendor, sipas studimit të botuar të hënën në revistën Lancet Psychiatry.

Shkencëtarët kanë krijuar një "njësi standarde THC" prej 5 miligramësh THC për kërkime. Kjo sasi thuhet se prodhon një dehje të lehtë për përdoruesit jo të rregullt.

"Një nga studimet me cilësi më të lartë të përfshirë në botimin tonë zbuloi se përdorimi i kanabisit me potencë të lartë, krahasuar me kanabisin me potencë të ulët, ishte i lidhur me një rritje katërfish të rrezikut të varësisë," tha bashkautori i studimit Tom Freeman, një pedagog i vjetër në departamentin e psikologjisë dhe drejtor i grupit të varësisë dhe shëndetit mendor në Universitetin e Bath në Mbretërinë e Bashkuar, në një email.

Në SHBA, 3 në 10 njerëz që përdorin marihuanë kanë çrregullim të përdorimit të kanabisit, termi mjekësor për varësinë ndaj marihuanës, sipas Qendrave të SHBA për Sëmundjet dhe Parandalimin.

Qendra Evropiane e Monitorimit për Drogën dhe Varësinë ndaj Drogës pati një rritje prej 76% të personave që hynë në kërkesat për aplikimin e kanabisit gjatë dekadës së fundit, "ndërsa fuqia e kanabisit vazhdoi të rritet gjatë të njëjtës kohë," tha Freeman.

Përveç kësaj, "një raport i Kombeve të Bashkuara zbuloi se në dy dekadat e fundit, përqindja e njerëzve që kërkojnë trajtim për varësinë nga kanabisi është rritur në të gjitha rajonet e botës, përveç Afrikës."

EMISIONET