5 gjërat që duhet të bëni kur jeni në depresion

5 gjërat që duhet të bëni kur jeni në depresion

Depresioni është një problem i shëndetit mendor që ndikon negativisht në mënyrën si mendoni dhe veproni.

Kjo ju bën të ndiheni keq, pa shpresë, të trishtuar dhe pa vlerë. Ju humbni shpresën dhe mendoni se gjërat nuk do të përmirësohen kurrë. Janë edhe shumë shqetësime të tjera që vijnë nga depresioni.

Ja 5 gjërat që duhet të bëni nëse jeni në depresion

1. Kërkoni ndihmë profesionale: Programoni një takim me një profesionist të shëndetit mendor nëse jeni duke përjetuar ndjenja të vazhdueshme trishtimi, dëshpërimi ose mendime për vetëdëmtim.

2. Jepni përparësi ndërhyrjeve në stilin e jetës: Adoptimi i zakoneve të shëndetshme si menaxhimi i peshës trupore, ngrënia e ushqimeve me vlera ushqyese, gjumë të mjaftueshëm, ushtrimet fizike dhe ekspozimi ndaj dritës së diellit mund të ndikojnë pozitivisht në shëndetin mendor.

3. Mbani lidhjet sociale: Pavarësisht sfidave, përpiquni të ushqeni marrëdhënie të ngushta, pasi lidhjet ndër-personale luajnë një rol vendimtar në parandalimin dhe tejkalimin e depresionit.

4. Këmbëngulja në kërkimin e ndihmës: Nëse një qasje trajtimi nuk funksionon, jini këmbëngulës. Eksperimentoni me opsione të ndryshme, qoftë medikamente apo psikoterapi, derisa të gjeni atë që funksionon më mirë për ju.

5. Kultivoni mirënjohje: Punoni në zhvillimin e një qëndrimi mirënjohjeje, edhe pse mund të jetë sfiduese gjatë episodeve depresive. Kultivimi i falënderimit mund të jetë një mjet i fuqishëm për parandalimin dhe zbutjen e depresionit.

EMISIONET