Ish-Ministri i Shëndetësisë në qeverinë e PD Tritan Shehu, vaksina covid që pretendon të marrë kryeministri Edi Rama, është një lugë bosh në 3D.

Përmes një postimi në Facebook, Shehu shkruan se qeveria do e vendosë Shqipërinë në thesin e vendeve të prapambetura, që nuk do ketë mundësi të përfitojë doza të kësaj vaksine.

Sipas tij, duhet me urgjencë të kontraktohen prej qeverisë dozat për mbi 2 milion te vaksinuar, si dhe se njëjta gjë këtë vit duhet aplikuar edhe per vaksinimin e popullesisë ndaj gripit të zakonshëm.

Postimi i Shehut në Facebook

Vaksina Covid e Rames- nje “luge bosh” ne 3D!

Politika e Rames edhe per ate vaksine po na rendit ne nivelin e Afrikes Qendrore, ashtu si na ka transformuar deri tashti ne “Delen e Zeze” Covid per Europen.

E verteteta e trumbetuar per “sigurimin” nepermjet COVAX te OBSH te asaj vaksine nga kjo Qeveri e pa pergjegjeshme, do te thote te na vendose ne “thesin” e vendeve te prapambetura, me te gjitha pasojat e kesaj ne sasi e kohe.

COVAX eshte nje organizem i krijuar se fundmi nga OBSH, GAVI e CEPI per te krijuar nje ballancim ne shperndarjen e e vaksines mbas prodhimit te saj, kryesisht per Boten jo te zhvilluar, per te cilen dhe BE ka dhene nje financim prej 400 M $, pra per jo me shume se 20 milion te vaksinuar.

Ne rastin me te mire ky organizem do te mund te siguroje per vendet qe do te aplikojne nje sasi vaksinash deri per 20 % te popullesise se tyre e kjo ne hapesire kohore deri ne fund te vititi 2021, pra shume pak e ne kohe te gjate.

Kjo eshte e verteta e propagandes qeveritare per vaksinen Covid kur duhej:

–Me urgjence te kontraktohen prej Qeverise dozat per mbi 2 milion te vaksinuar, nga prodhuesit me probable ose te bashkerendohet qofte dhe me pagese me vende te zhvilluara si Italia, Gjermania etj qe brenda sasive dhjetra milioneshe te kontraktuara nga ata, te vendoset  edhe Shqiperia per vaksinimin e plote, gratis e ne kohe te popullesise sone.

–E njejta gje kete vit duhet aplikuar edhe per vaksinimin e popullesise ndaj gripit te zakonshem,

Ndryshe me sistemin Rama tip 3D te sigurimit te vaksines po vendosemi ne nje “radhe” te gjate per te marre ne fund me pikatore ate qe shqiptareve do tu duhet siguruar sa me shpejt e per te gjithe.