SHBA, nis faza e 3-të e testimit të vaksinës anti-covid

SHBA, nis faza e 3-të e testimit të vaksinës anti-covid

Provat klinike të fazës 3 për vaksinën e shumë pritur të Oxford antiCOVID-19, do të fillojnë të fillojnë në Shtetet e Bashkuara ditën e sotme me pjesëmarrësit në Madison, Wisconsin për të kryer injeksionin.

Universiteti i Wisconsin është një nga dhjetëra vendet e provave në SHBA për kandidatin e vaksinës, të bërë nga AstraZeneca në partneritet me Universitetin e Oksfordit të Mbretërisë së Bashkuar.

 Prova e sotme do të shënojë fillimin e provës së fazës së tretë në SHBA për një vaksinë COVID-19, pas Moderna dhe Pfizer.

Kjo vjen vjen ndërsa Presidenti Donald Trump po ushtron presion për të hulumtuar me shpejtësi mbi një vaksinë, para zgjedhjeve presidenciale më 3 nëntor.

EMISIONET