Tetë muaj në betejë me Covid-19 së fundmi SHBA ka regjistruar 99 mijë raste të reja.

Të dhënat e fundit tregojnë se vendi tani po raporton më shumë se një rast të ri çdo sekondë.

Sipas të dhënave të Universitetit Johns Hopkins në çdo 1.2 sekonda një amerikan rezulton pozitiv ndërsa një vdes çdo 107 sekonda.

Dakota e Veriut, Dakota e Jugut dhe Ëisconsin aktualisht udhëheqin vendin në COVID-19 për kokë banori.

Tani vetëm dy ditë para zgjedhjeve presidenciale, infeksionet totale në të gjithë vendin kanë kaluar 9.1 milionë dhe më shumë se 230 mijë amerikanë kanë vdekur