Shpërthimi në portin e Beirutit të martën ka dëmtuar rreth 90% të hoteleve në kryeqytetin Liban, ka raportuar agjensia shtetërore e lajmeve NNA. Kjo zonë është dëmtuar rëndë nga shpërthimi dhe do e ketë shumë të vështirë të rimëkëmbet.

Beiruti ka pasur një rritje të numrit të turistëve vitet e fundit, ku vetëm në vitin 2018 ka tërhequr rreth 2 milionë turistë.