Vuçiç në OKB: Heqja e dinarit ndëshkon popullatën serbe, Albin Kurti po i persekuton!

Vuçiç në OKB: Heqja e dinarit ndëshkon popullatën

Me kërkesë të Misionit të Serbisë në Kombet e Bashkuara ka nisur pak momente më parë seanca e jashtëzakonshme e Këshillit të Sigurimit të Kombeve të Bashkuara, ku po diskutohen lëvizjet e fundit të qeverisë së Kosovës, të cilat në kërkesën e Beogradit thuhet se janë “në kontrast të thellë” me Kartën e OKB-së dhe Rezolutën 1244 të Këshillit të Sigurimit të OKB.

Ka qenë presidenti i Serbisë Aleksandar Vuçiç, i cili ka nisur fjalën e tij duke u shprehur se ky takim ka qenë i rëndësishëm për t’u thirrur për shkak se në Kosovë po kryhen veprime që bien ndesh me parimet e OKB.

Sipas tij vendimi për heqjen e dinarit serb po ndëshkon popullatën serbe në Kosovë, teksa listoi grupimet e popullatës serbe në Kosovë që preken nga ky vendim.

“Regjimi i Prishtinës po ndalon mundësitë e popullatës serbe që të marrë shërbimet mjekësore, arsimore, etj. Albin Kurti është persekutor i serbëve. Në territorin e Kosovës dhe Metohisë janë kryer 669 sulme me motive etnike, që është një rritje prej 300 për qind. Do të theksoj një fakt të padiskutueshëm – është plotësisht e padiskutueshme se në territorin e Kosovës dhe Metohisë euro është futur si mjet i vetëm pagese në mënyrë të dukshme të kundërligjshme, sepse është bërë me vendim të njëanshëm të lidershipit politik në Prishtinë”, u shpreh ai.

EMISIONET