Shumë pak për fitoren, shqiptarja në Zvicër nuk siguron dot votat për këshillin bashkiak

Shumë pak për fitoren, shqiptarja në Zvicër nuk siguron dot

Politikania e qendrës, shqiptarja nga Kosova Majlinda Sulejmani, kishte shpresuar deri në fund se do të ishte anëtare e këshillit bashkiak të Shën Margretenit.

Asgjë nuk do të vijë prej saj tani. Me gjithë angazhimin e madh, ajo nuk arriti të fitojë në zgjedhjet e të dielës.

Fushata e saj zgjedhore bëri bujë përtej kufijve të kantonit. Majlinda Sulejmani 33 vjeçe, infermiere në spitalin në Wil dhe presidente lokale e qendrës së Shën Margretenit, donte të transferohej në këshillin bashkiak të Shën Margretenit. 

Paraprakisht, ajo mori shumë kritika dhe madje u sulmua. Ajo nuk ishte e frikësuar dhe shpresonte të ishte në gjendje të ndryshonte diçka politikisht. Pa sukses.

Sulejmani mundi të marrë vetëm 338 vota të dielën e kaluar. Shumë pak për fitore. Asaj do t'i duheshin të paktën 482 vota për këtë. 

Tashmë një politikan i SVP-së do të zërë vendin e Sulejmanit në vendin e liruar së fundmi në këshillin bashkiak.

“Jam shumë e zhgënjyer me performancën time”, thotë Sulejmani për “ St. Galler Tagblatt ”.

Për politikanin është tashmë humbja e dytë në zgjedhjet e këshillit vendor. Ajo aplikoi për një vend që në vitin 2020, por mbeti pas edhe atëherë. 

Reagimet në atë kohë ishin se ajo nuk po përfshihej sa duhet dhe nuk ishte mjaft e pranishme në fshat.

EMISIONET