Përshkallëzohen tensionet mes Turqisë dhe Greqisë: Do t’ju hedhim në erë nëse nuk e lironi mikun tonë

Përshkallëzohen tensionet mes Turqisë dhe Greqisë: Do

Duket se tensionet mes Turqisë dhe Greqisë po përshkallëzohen, sidomos pas ngjarjes së fundit, ku  Athina marrë dy emaile kërcënuese.

Në komisariatin e policisë greke kanë mbërritur dy emaile, të shkruara anglisht, kërcënohej se nëse shoku i tyre nuk lirohej do të hidhnin në erë aeroportin, katër spitale dhe një kishë.

Email-et kanë mbërritur në orën 6:30 të mëngjesit të ditës së hënë.

Autoritet greke thanë autorët pretendojnë se janë nacionalistë tuq dhe miq të një rusi, Van Saveliev.

Përshkallëzohen tensionet mes Turqisë dhe Greqisë: Do

“Ne jemi nacionalistë turq

Paul Avilovoglou po ju flet

Ne kemi vendosur mina në të gjitha spitalet tuaja në Athinë

Do të shkatërrojmë kishën ortodokse në Athinë dhe do të vendosim ligjin e Sheriatit.

Kërkojmë kthimin e Qipros në Turqi dhe lirimin e mikut ne Van Saveliev”, shkruhet në email.

EMISIONET