“Na sollën katër herë ushtrinë në kufi”, Kurti: Regjimi autokratik në Serbi është nxitur nga sulmet ruse në Ukrainë

“Na sollën katër herë ushtrinë në kufi”,

Kryeministri Albin Kurti gjatë fjalimit në konferencën “Diplomacia Parlamentare për sigurinë rajonale dhe integrimin euro-atlantik”, ndërsa ka folur për diplomacinë në terma të përgjithshëm, ka përmendur autokracinë serbe ndaj Kosovës.

Ai ka thënë se regjimi autokratik në Serbi është nxitur nga pushtimi i Ukrainës.

“Në rajonin tonë shohim se si regjimi autokratik në Serbi është nxitur nga pushtimi i Ukrainës nga ana e Rusisë.

Në dy vitet e para të qeverisjes sonë, ata kanë sjellë katër herë ushtrinë te kufiri ynë, kanë sponsorizuar terrorizmin, kanë shpërndarë gënjeshtra dhe narrativa të rrejshme për të përligjur veprat e tyre ndaj Kosovës dhe rajonit”, ka thënë Kurti.

Ai tha se Kosova ka forcuar demokracinë dhe i është bashkuar sanksioneve ndaj Rusisë e Ukrainës.

“Rrugëtimi ndaj integrimit euroatlantik kërkon mbështetje dhe solidaritetin e bashkësisë ndërkombëtare.

Përparimi demokratik i Kosovës duhet të mbështetet nga te gjitha fuqitë demokratike përtej Atlantikut”, ka thënë Kurti.

EMISIONET