Mitsotakis shfrytëzon vizitën në Tiranë, takon Kryepeshkopin Anastas, Omonian dhe biznesmenë grekë

Mitsotakis shfrytëzon vizitën në Tiranë, takon Kryepeshkopin

Keryeministri i Greqisë  Kyriakos Mitsotakis ka shfrytëzuar vizitën në Tiranë me rastin e samitit të BE me Ballkanin Perëndimor për të takuar Kryepeshkopin e Tiranës, Durrësit dhe Gjithë Shqipërisë, në Qendrën Sinodike në Tiranë.

“Në të vërtetë ju jeni një urë pajtimi mes dy vendeve dhe një mbështetje, një mbështetje për pakicën kombëtare greke të Shqipërisë, të cilën doja ta vizitoja nesër, por fatkeqësisht moti nuk na lejon. Gjithsesi këtë emërim do ta rinovoj shumë shpejt sepse ndjej edhe nevojën t'u jem pranë bashkatdhetarëve tanë që jetojnë e shkëlqejnë prej kaq vitesh këtu dhe t'u japim si shtet grek çdo mbështetje që mundemi”, tha Mitsotakis gjatë takimit.

Kyriakos Mitsotakis pati një takim edhe me përfaqësues të organizatës minoritare “Omonoia”, gjatë të cilit kryeministri diskutoi  për pakicën kombëtare greke në Shqipëri.

Më herët, kryeministri u takua me përfaqësues të Unionit të Bizneseve Greke të Shqipërisë, të cilët e njohën me ecurinë e sipërmarrjes greke në vendin fqinj dhe sfidat me të cilat përballen.

Kryeministri vuri në dukje se duke qenë se ekonomia greke po zhvillohet me një ritëm veçanërisht të lartë, ekziston mundësia e anulimit të tërheqjes së kompanive greke nga tregjet ballkanike, e cila u vu re gjatë krizës së dekadës së kaluar.

Gjithashtu u theksua se kompanitë greke që operojnë në Shqipëri mund të ofrojnë njohuri të vlefshme, në shumë sektorë, për tregun vendas.

EMISIONET