Më 2 prill zgjedhjet e parakohshme në Bullgari

Më 2 prill zgjedhjet e parakohshme në Bullgari

Presidenti bullgar Rumen Radev njoftoi të martën se do të caktojë ditën e dytë të prillit si datën për zgjedhjet e pesta parlamentare të vendit në dy vjet, pasi përpjekjet për të formuar një qeveri dështuan.

Radev tha se Parlamenti do të shpërndahej më 3 shkurt dhe shpresonte se deputetët do të shfrytëzonin kohën deri atëherë për të miratuar legjislacionin e nevojshëm për të siguruar që fondet e Bashkimit Evropian të përdoren në mënyrë efektive.

Presidenti bullgar tha më parë se do të riemëronte kryeministrin aktual të përkohshëm Galab Donev për të udhëhequr vendin deri në formimin e një qeverie të re pas zgjedhjeve të parakohshme.

Vendi po përballet me një ngërç politik që nuk është parë që nga fundi i regjimit të tij komunist në 1989.

EMISIONET