Macron: Maqedonia Veriore meriton të fillojë negociatat, ne do të punojmë për të gjetur një zgjidhje

Macron: Maqedonia Veriore meriton të fillojë negociatat, ne do të

"Vendi juaj meriton të fillojë negociatat pa vonesë," i tha Presidenti francez Emmanuel Macron kryeministrin Zoran Zaev sonte gjatë një deklarate të përbashkët para Pallatit Elysee në Paris.

"Është koha për ta konkretizuar këtë vendim dhe ne do të punojmë për të gjetur një zgjidhje për të filluar negociatat," shtoi Macron.

Siç është raportuar nga MIA, kryeministri Zaev falenderoi Macron në emër të Qeverisë dhe qytetarëve të Maqedonisë Veriore për mbështetjen, duke theksuar se takimi i sotëm pasuron marrëdhëniet miqësore midis dy vendeve, në vitin kur shënojnë 28 vjetorin e rivendosjes së marrëdhënieve diplomatike me Francën.

"Presidenti Macron ka një vend të veçantë në zhvillimin e miqësisë maqedono-franceze, me mbështetjen e tij publike për Marrëveshjen e Prespës. Samiti i KE është para nesh dhe është një mundësi reale për një hap përpara dhe një zgjidhje për heqjen e bllokadës në rrugën tonë evropiane. Dialogu sjell një zgjidhje", tha Zaev.

Në një postim në Facebook pas takimit, Zaev tha se ishte një "vizitë e rëndësishme historike pune" me ftesë të Presidentit Macron.

"Frymëzuar nga një nga deklaratat e tij për studentët në Sorbonne se identiteti ynë qëndron në Evropë dhe se Evropa na jep një të ardhme, unë fuqimisht besoj se Franca mund të jetë motori i zgjerimit të BE me Ballkanin Perëndimor. Është shumë e rëndësishme për ne që Franca të mbështesë procesin e integrimit të Maqedonisë Veriore në BE, me standarde të përcaktuara qartë dhe pa humbur kohë," tha Zaev në njoftim.

Përveç Zaev, delegacioni qeveritar që qëndron në Paris përfshin gjithashtu nënkryetarin e ngarkuar për çështjet evropiane Nikola Dimitrov dhe ministrin e punëve të jashtme Bujar Osmani.

EMISIONET