Deputetja britanike e ashpër me Daçiç: “Sloba i vogël”, s’kërkoi falje për krimet seksuale gjatë luftërave

Deputetja britanike e ashpër me Daçiç: “Sloba i

Prania e ministrit të Jashtëm të Serbisë në një konferencë për viktimat e dhunës seksuale në Londër është kontestuar jo vetëm nga përfaqësuesja e Kosovës Gërvalla por edhe nga një deputete britanike.

Pas protestës së ministres së Jashtme të Kosovës, Donika Gërvalla, reagimi i britanikes,

Alicia Kearns ishte më e ashpër me Daçiç se kryediplomatja kosovare,  duke e etiketuar  si “Slloba i vogël”.

“Kjo është bërë keq dhe gabim” ka thënë ajo lidhur me ftesën e Daçiçit në këtë konferencë.

“Regjimi i Millosheviçit pa përdhunimin e 25,000+ grave muslimane me krime të industrializuara seksuale të luftës në kampet e përdhunimeve. ‘Sloba i vogël’, pseudonimi i Ivica Daçiçit, nuk ka kërkuar kurrë falje për krimet seksuale të luftës të regjimit për të cilin ishte propagandues” ka shkruar ajo në Twitter.

EMISIONET