Albin Kurti, Ramës: Na duhet bashkërendim më i mirë i politikave dhe veprimeve në çështjet rajonale e politikat e jashtme

Albin Kurti, Ramës: Na duhet bashkërendim më i mirë i

Kryeministri i Kosovës Albin Kurti bën thirrje që bashkëpunimi mes dy shteteve tona në kohën e paqes duhet të rindezë entuziazmin që pati në kohën e luftës për çlirim.

Albin Kurti: Sfidat janë të shumta dhe situata politike botërore duket shumë e rënduar. Ne mund ta lexojmë më mirë dhe më qartë kur problemet shfaqen më haptas dhe orientimet gjeopolitike shfaqen më hapur jo vetëm në burimet e tyre historike dhe gjeologjike.

Sot bashkëpunimi mes dy shteteve tona në kohën e paqes duhet të rindezë entuziazmin që pati në kohën e luftës për çlirim.

Marrëdhënia mes dy vendeve tona janë dëshmi se kur nuk ekzistojnë problemet e pazgjidhura politike suksesi i marrëdhënieve në të gjitha fushat e tjera është i garantuar.

Është dëshmi se bashkëpunimi integrimi dhe zhvillimi i qëndrueshëm në të gjithë rajonin sigurohet duke zgjidhur problemet politike në fillim e jo në fund.

Lënia për fund e mbajtja pezull e zgjidhjes së problemeve esencial politike mban pezull mosbesimin e ndërsjelltë esencial.

Kurti nënvizoi se duhen zgjidhur problemet politike në fillim e jo në fund dhe se në këtë situatë politike "duhet bashkërendim më i mirë i politikave dhe veprimeve në çështjet rajonale e politikat e jashtme"

EMISIONET