Ai mendonte se mamaja e tij ishte sekretare, por ajo punonte në një shtëpi publike. Si e zbuloi gjatë karantinës

Ai mendonte se mamaja e tij ishte sekretare, por ajo punonte në një

Dy gra që akuzoheshin se operonin në një shtëpi publike, pavarësisht ndalimit që ishte vendosur për shkak të masave për koronavirusin, u shpallën të pafajshme nga Gjykata Penale Treanëtare e Selanikut.

Siç u vërtetua gjatë seancës, dy punëtoret e seksit që u arrestuan më 1 nëntor 2020 për funksionimin e paligjshëm të bordellos në perëndim të Selanikut nuk kishin ndërmend të mirëprisnin dhe t'u shërbenin klientëve, por kishin shkuar për të marrë sendet e tyre personale, pasi vendimi për pezullimin e shtëpive publike ishte shpallur një ditë më parë.

Oficeri i policisë së Departamentit të Sigurisë së Kullës së Bardhë dëshmoi se pas një denoncimi kishin shkuar në shtëpinë publike në orët e mbrëmjes dhe kishin konstatuar se brenda saj ndodheshin dy femrat, të veshura me rroba të përditshme dhe nuk kishte të dhëna se prisnin klientë.

Për më tepër, drita dalluese e kuqe në hyrje ishte fikur dhe dy gratë e hapën menjëherë derën kur ra zilja, duke thënë se ishin aty për të pastruar vendin dhe për të marrë disa nga rrobat e tyre.

“Mendova se mamaja punonte sekretare”

Djali i gruas që u shfaq si menaxhere e shtëpisë publike, mbrëmjen e 1 nëntorit 2020 dëshmoi si dëshmitar mbrojtës.

 “Babai na la kur isha i vogël. Nëna ime punonte si mësues në një shkollë dhe jepte mësime private që ne t'ia dilnim mbanë.

Kur shpërtheu kriza ekonomike, ajo u pushua nga shkolla. Kur nisi sërish punë mendova se ishte sekretare.

Punën e saj të vërtetë e mora vesh kur një pasdite më thirri avokati për të më thënë se mamaja ime ishte në liri me kusht pas një denoncimi se e kapën duke punuar në bordello”, ka dëshmuar 29-vjeçari, duke theksuar se nëna e tij nuk ka dashur t’i tregojë se çfarë pune ishte detyruar të bënte, pasi do t’i duhej të punonte krahas studimeve.

 “Ajo donte që unë të mbaroja shkollën për stomatologji dhe të mos punoja. Sot kam mbaruar masterin dhe punoj në një zyrë dentare. Nëna ime kujdesej që të mos na mungonte asgjë me gjithë vështirësitë e mëdha. Atë ditë ajo më tha se shkoi në shtëpinë e të moshuarve për të marrë gjërat e saj dhe jo për të punuar”, vuri në dukje ai.

Drejtuesja e përkohshme e shtëpisë publike dëshmoi se ishte detyruar ta bënte këtë punë që fëmija i saj të studionte.

Duke folur për ditën e arrestimit, ajo tha se e pa oficerin në kamera dhe nuk kishte asgjë për t'u frikësuar pasi ato thjesht po bënin paketimin e gjërave, ndaj e hapi menjëherë derën.

“Policia është këtu për të na mbrojtur, nuk kisha frikë nga asgjë. E dija që dyqanet do të mbylleshin dhe ne duhej të merrnim gjërat tona”, tha ajo.

Ndërkohë e pandehura e dytë nuk është paraqitur në gjykatë dhe është përfaqësuar nga një avokat.

 Dy gratë u shpallën të pafajshme nga gjykata.

EMISIONET