Pas denoncimit pak ditë më parë të një 60-vjeçare e cila hodhi dyshime për kreditë që jep  institucioni financiar IUTE kredit dhe qytetarët nuk besojnë.

Ato shprehet se nuk kanë besim ndërsa shqetësim për to janë dhe interesat e larta të këtij institucioni.

“Kam dëgjuar që janë kredi që ti marrësh me një kartë ID, por që interesat janë shumë më të larta.”

“Doja të investoja ku marr dhe jap, e këto janë mashtrime.”

“Babai im kishte marrë 1 milionë dhe kishte paguar 2 milionë.”

“Kam marrë dhe shkon të 18%.”

“Po more një kredi do të paguash dyfishin.”

Për sa i përket rastit të 60-vjeçares ku banka i ofroi kredi djalit të saj jo të aftë mendërisht qytetarët, shprehin se ky është gabim i bankës i ofron kredi pa kërkuar dokumentacionin përkatës.

“Nuk bëhen gjëra aq shpjet, duhet të pyesësh.”

“Është zhvatje se nuk mjafton një kartë ID për një kredi.”

“Unë di që ka mjaft mashtrime.”

Rrushe Kolbaj denoncoi ditë më parë IUTE kredit e cila i ka dhënë një kredi djalit të saj i diagnostikuar me çrregullim të personalitetit.