Një zjarr ka përfshirë ditën e sotme  varrezat e Mesopotamit dhe zonën pranë Kishës historike Monument Kulture të  Shën Nikollit  në Finiq të Sarandës. 

Ndërhyrja e zjarrfikësve ka bërë të mundur fikjen e zjarrit.

Shkak i zjarrit dyshohet se janë bërë qirinjtë e ndezur, të favorizuar nga era.