Qeveria shqiptare ka aprovuar ndihmën financiare para 180 milion € për të siguruar nga BE si pjesë e mbështetjes në luftën kundër  COVID-19 .

Delegacioni i BE-së në Tiranë thotë se fonde do të kontribuojmë në forcimin e financave publike, duke rritur mbrojtjen sociale dhe luftuar korrupsionin.

Bashkimi Europian për t’i ardhur në ndihmë Shqipërisë në lidhje me pandeminë vendosi të ndihmojë atë me 180 mln euro kredi me kushte shumë të favorshme. 

Përmes kësaj mbështetje BE tregon edhe një herë solidaritetin e saj me rajonin në këtë kohë krize.