I ftuar në Arena nga Dritan Hila në RTV Ora, Bledar Prifti u shpreh se nuk do të ketë ndryshime sa i takon politikës së jashtme nga SHBA.

Prifti: Nuk besoj se do të ketë ndryshime sa i takon politikës së jashtme nga SHBA. Partitë kanë fituar të dyja. Partia demokratike ka fituar presidencën.  

Por partia republikane ka fituar senatin dhe ky i fundit është shumë i rëndësishëm për të kontrolluar cdo politikë radikale të partisë demokratike dhe Biden.