Reforma Zgjedhore/ Gjiknuri: Varianti më potencial për votimin e Diasporës mbetet ai me postë

Pas mbledhjes së grupit të punës për Komisionin për Reformën Zgjedhore, Damian Gjiknuri u shpreh se variant që mbështet PS është votimi i shqiptarëve në diasporë nëpërmjet postës.

Ai theksoi se varianti i propozuar nga KQZ ka shumë elementë dhe në këtë kuadër duhen bërë disa analiza.

Damian Gjiknuri: KQZ bëri një propozim teknik ku ka futur shumë elemente të votimit elektronik.

Votimi elektronik në distancë ka shumë pikëpyetje nga pikëpamja e integritetit.

Nëse do shkohet në votimin elektronik në gjithë Shqipërinë, kjo është një çështje tjetër, siç dhe eksperienca ndërkombëtare sugjeron, votimi elektronik do bëhet pjesor.

Varianti më i ndjeshëm dhe potencial mbetet varianti klasik i votimit me postë”, tha  ai.

PS është me parimin që jeton jashtë vendit, i cili i nënshtrohet dy tre hapave normal verifikues, që kanë të bëjnë me identitetin dhe adresave të tij, dhe nëpërmjet një sistemi të besueshëm postar të mund të votojë.

EMISIONET