Nikolla në Gjermani, takohet me presidenten e parlamentit të Bremen

Nikolla në Gjermani, takohet me presidenten e parlamentit të Bremen

Në kontekstin e bashkëpunimit me Bundestagun dhe parlamentet e Landeve të Gjermanisë, Kryetarja e Kuvendit, Lindita Nikolla po zhvillon një vizitë zyrtare në landet Bremen dhe North Rhine – Wesfalia.

Gjatë vizitës në Bremen, Kryetarja Nikolla u takua me presidenten e parlamentit të Bremenit, Antje Grotheer.

Pasi vlerësoi marrëdhëniet e shkëlqyera politike mes Shqipërisë dhe Gjermanisë dhe dialogun intensiv politik të nivelit të lartë, Nikolla nënvizoi mundësinë dhe dobinë e bashkëpunimit me parlamentet e landeve.

“Decentralizimi i bashkëpunimit parlamentar mes Kuvendit dhe Landeve është një rrugë për të afruar më shumë institucionet, bizneset dhe njerëzit e vendeve tona. Bashkëpunimi me Bremenin, si një qendër e rëndësishme ekonomike e kulturore e Gjermanisë, është me shumë interes. Bashkëpunimi i Kuvendit me Parlamentin e Landit do të nxisë edhe bashkëpunimin mes institucioneve të tjera si edhe bashkëpunimin ekonomik e tregtar në fushat e energjisë, turizmit, telekomunikacionit, infrastrukturës, agrobiznesit, bashkëpunimin arsimor, kulturor dhe në sektorë të tjerë. Bashkëpunimi mund të përfshijë edhe mbështetjen e Landit ndaj integrimit evropian të Ballkanit Perëndimor, në kontekstin e Procesit të Berlinit”, nënvizoi Nikolla.

Presidentja e parlamentit të Bremenit, Antje Grotheer, vuri në dukje se parlamenti dhe institucionet e tjera të Landit mirëpresin bashkëpunimin me Kuvendin, institucionet dhe qytetet shqiptare. Përveç bashkëpunimit ekonomik e tregtar dhe nxitjes së investimeve, kryeparlamentarja Grotheer theksoi rëndësinë e nxitjes së bashkëpunimit mes deputetëve të rinj dhe parlamenteve rinore.

Kryetarja Nikolla e ftoi presidenten parlamentit të Bremenit, Antje Grotheer, për një vizitë zyrtare në Kuvendin e Shqipërisë.

EMISIONET