Koçiu vizitë në QSUNT: Urgjenca në funksion të plotë prej disa ditësh

Koçiu vizitë në QSUNT: Urgjenca në funksion të

Ministrja e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale, Albana Koçiu ka zhvilluar sot një vizitë në ambientet e Qendrës Spitalore Universitare “Nënë Tereza” (QSUNT). Gjatë kësaj vizite, ministrja Koçiu është takuar me ekipin mjekësor për të diskutuar mbi përmirësimet dhe zhvillimet e fundit në shërbimet shëndetësore të ofruara nga ky institucion.

Ministrja Koçiu bëri të ditur lajmin se pacientët nga e gjithë Shqipëria do të kenë mundësinë të kryejnë koronarografinë në shërbimin e hemodinamikës në QSUT, shërbime të cila po ofrohen prej disa ditësh.

Ky shërbim, i cili është kyç për diagnostikimin dhe trajtimin e sëmundjeve kardiovaskulare, më parë ishte i ndarë mes Qendrës Spitalore Rajonale Tiranë “Shefqet Ndroqi”, Spitalit Rajonal Memorial Fier dhe Spitalit Rajonal të Shkodrës.

Rikthimi i këtij shërbimi për qytetarët do të lehtësojë aksesin dhe shpejtësinë e trajtimit për pacientët që kanë nevojë për koronarografi, duke reduktuar kështu kohën e pritjes dhe përmirësuar ndjeshëm cilësinë e kujdesit shëndetësor në vend.

Shërbimi i Urgjencës në QSUT ofron shërbime për të gjitha urgjencat e sëmundjeve të brendshme, gastrohepatologji, nefrologji, hematologji, endokrinologji, dermatologji, alergologji, reumatologji si dhe të gjitha urgjencat neurologjike.

Urgjenca e Qendrës Spitalore Universitare “Nënë Tereza” (QSUNT) është në funksion të plotë prej disa ditësh. Kjo urgjencë u përfshi nga flakët në 11 shkurt, ku shkak u bë një defekt në bateritë e serverëve, të cilët ndodheshin në katin -1. Kanë qenë forcat zjarrfikëse që vunë flakët në kontroll, ndërsa fatmirësisht asnjë person nuk mbeti i lënduar.

EMISIONET