Berisha për shifrat e turizmit: Buxheti i shtetit fitoi vetëm 8 milionë euro! Turistët fjetën vetëm gjysmë nate në vend

Gjatë fjalës së mbajtur në tubimin qytetar, kryedemokrati Sali Berisha ka rrezuar shifrat e turizmit të prezantuar nga Edi Rama dhe ministrat e tij.

‘Buxheti i shtetit fitoi vetëm 8 milionë euro! Turistët fjetën vetëm... gjysmë nate në vend’, tha kreu i PD-së në fjalën e tij.

Sali Berisha: Më lejoni të jap shifrat, faktet. Edi Rama dhe instituti i tij deklarojnë se në Shqipëri janë futur 10.1 milionë turistë në vitin 2023. Nuk po e kundërshtoj, po e marr të vërtetë. Po çfarë tregon instituti i tij? Instituti i tij thotë se në Shqipëri në vitin 2023 pati gjithsej në të gjithë shtretërit privatë të këtij vendi 6 milion net. Pra, 10.1 milion fjetën në Shqipëri pak më shumë se gjysmë nate për person. Miqtë e mi, statistika tregon se Mali i Zi në vitin 2023 pati 2.8 milionë turistë.

Por Mali i Zi pati 16.8 milionë net fjetje në vitin 2023. Mali i Zi pati rreth 8 net fjetje për një turistë. A e imagjinoni ju o miq, gjysëm nate në Shqipëri, 8 net në Mal të Zi. Kroacia pati në të njëjtin vit, 20.5 milionë turistë. Pati 105 milionë net fjetje. Pati mbi 5 net fjetje për një turist, kundrejt gjysëm nate në Shqipëri. Kjo është shakaja e dheut. Ky është falsiteti dhe turpi i tyre. Po të marrim anën tjetër. Banka e Shqipërisë deklaron se në vitin 2022, nga turizmi hynë në ekonomi 2.8 miliardë euro.

Prisni miq! Po sa pagoi turizmi TVSH në Shqipëri? Sa ishte TVSH-ja që përfituat nga të gjitha shitjet e shtretërve turistike? Të gjitha shitjet ishin gjithsej 140 milionë euro. Me TVSH 6 përqind, pa rimbursim të TVSH-së, buxheti i shtetit fitoi gjithsej 8 milionë euro. A ka pra falsitet më të madh? A e ndjeu ekonomia shqiptare këtë?

Për ta kuptuar se sa e ka ndjerë ekonomia, do u jap shifrat zyrtare. Në vitin 2022, me 7 milionë turistë, rritja ekonomike ishte 4.48. Në vitin 2023, me 10.1 milionë turistë, rritja ekonomike jo vetëm që nuk u rrit në 6 përqind, por zbriti në 3.4 përqind. A e kuptoni ju falsitetin e tmerrshëm të turizmit kallp? Të turizmit, të cilin ekonomia shqiptare nuk e ndjen se ekziston. Të cilin qytetarët shqiptarë e gëzojnë me 8 milionë euro.

EMISIONET