Pika turistike e Funarit dhe Guri i Zi në Elbasan është përfshirë nga flakët e zjarrit.

E gjithë sipërfaqja e prekur është me pemë të dendura të llojit pisha dhe dushk. 

Disa makina zjarrfikëse janë nisur drejt zonës  për të bërë të mundur fikjen e zjarrit.

Ende nuk mund te përcaktohet me saktësi sipërfaqja e djegur, por prezenca e erës favorizon përhapjen e flakëve.

(foto ilustruese)