Pezullimi i testimeve të vaksinës Covid-19 nga kompania AstraZeneca pas dyshimeve se shkakton komplikacioneve, nuk duhet të dekurajojë studiuesit, tha të shefi shkencëtar i Organizatës Botërore të Shëndetësisë (OBSH).

“Kjo duhet të shërbejë si ‘zgjim’ për të njohur që ka ngritje dhe ngritje në zhvillimin klinik dhe se ne duhet të jemi të përgatitur,” tha Soumya Swaminathan në një konferencë virtuale nga Gjeneva.

“Ne nuk duhet të dekurajohemi. Këto gjëra ndodhin ”.

Kompania AstraZeneca pezulloi provat në fazën e vonë të vaksinës së tij të mundshme këtë javë pasi një pjesëmarrës në Britani u raportua se vuante nga simptoma të lidhura me një çrregullim të rrallë inflamator të shtyllës kurrizore, shkruan Reuters.

”Është një garë kundër këtij virusi dhe është një garë për të shpëtuar jetë. Nuk është një garë midis kompanive dhe nuk është një garë midis vendeve, ”shtoi shefi i urgjencave të OBSH-së Mike Ryan.

Lexo edhe: Pezullohet testimi i vaksinës së “Oksfordit”, dyshohet se shkakton komplikacione