Kryetarja e LSI-së Monika Kryemadhi ka inspektuar në terren situatën e krijuar nga përmbytjet e ditëve të fundit në qytetet veriore.

Gjatë takimit me banorët e qytetit të Lezhës ,ajo u njoh me shqetësimet e ngritura nga familjet që jetojnë aty.
Sot per shembull në Lezhë nuk kanë qenë shumë të larta por dëmet janë të jashtëzakonshme” u shpreh një nga banorët.
Sipas saj është shteti që duhet të kishte marrë masat për përballimin e emergjencës.
Një nga problemet është përgjegjësia nga strukturat e shtetit, për shkak të pa aftësisë për të menaxhuar dhe një nga problemet që ndjejmë çdo ditë është arroganca e shtetit dhe dëshira për t’i ndihmuar”.
Teksa foli edhe për pasojat e koordinimit me kompanitë private.
Privati nuk ka hap digën kur duhet hapur sipas studimeve meterologjike“, shtoi Kryemadhi.

Në Shkodër Kryemadhi theksoi se duhet të nisë për dëmshpërblimet e banorëve.

Në një takim me kryetaren e bashkisë Voltana Ademi u vu theksi në rishikimin e fondeve.

“Të sigurohen fermerët dhe blegtorët” Kryemadhi takim kokë më kokë me Ademin: Voltanë duhet të organizohemi të gjithë