Stina e verës mund të ndikojë për keq në fytyrën tuaj. Ndotja e ajrit rritet, dhe pluhuri hyn në lëkurë. Kjo është arsyeja pse duhet të kujdeseni më shumë se kurrë për fytyrën tuaj me metoda natyrale dhe funksionale. Një metodë për pastrimin e fytyrës është edhe avulli që mund të pastrojë dhe qetësojë lëkurën dhe mbi të gjitha është falas.

1. Ajo largon dhe pastron papastërtitë nga poret tuaja.

Kur avulloni fytyrën, ngrohtësia e avullit të ujit qetëson poret tuaja, duke bërë që ato të zgjerohen. Ndërsa hapen, papastërtia e errët dhe sebumi që grumbullohen brenda tyre largohen.

Lironi poret e fytyrës dhe rezultati përfundimtar do të jetë një fytyrë e pastër dhe me shkëlqim!

2. Fytyra juaj do të pastrojë bakteret dhe qelizat e vdekura që shkaktojnë aknet.

Lëkura juaj është organi më i madh i trupit tuaj, dhe si pasojë, ajo kalon përmes një procesi të vazhdueshëm të rigjenerimit, duke bërë që bakteret e vdekura të vendosen në fytyrën tuaj. Kjo baktere është krejtësisht e shëndetshme – nuk ka asnjë arsye të shqetësohet për ndonjë efekt negativ, por mund të mos lejojnë oksigjenimin e duhur të lëkurës tuaj.

Kur avulloni fytyrën, mund të hiqni disa nga bakteret e vdekura, duke marrë një pamje më rrezatuese.

3. Fytyra juaj do të marrë më shumë oksigjen.

Disa njerëz mund të duan të shmangin avullin, sepse mund të vuajnë nga alergjia dhe lëkura do duket e kuqe dhe e irrituar. Kjo ndodh sepse kur avulli bie në fytyrë, hollohen enet e gjakut dhe i jep fytyrës një nxitje të konsiderueshme të oksigjenit. Kushdo që vendos avull në fytyrë do bëhet si një spec i kuq por kjo do të thotë se keni furnizuar fytyrën plot me oksigjen.

4. Avulli do të vonojë shfaqjen e rrudhave.

Të gjithë e dimë se rrudhat janë diçka që miliona gra nuk dëshirojnë t’i kenë. Midis mijëra kurave vetëm 2 përbërës janë premtues dhe ndihmojnë në shmangien e tyre, kolagjeni dhe elastina. Nëse nuk keni mundësi t’i merrrni këto përbërës, avulli mund të jetë një alternativë e shkëlqyer. Avulli rrit prodhimin e kolagjenit dhe elastinës dhe vonon shfaqjen e rrudhave.

5. Do të fillojë të hidratohet natyrshëm.

Avulli e detyron trupin tuaj të prodhojë më shumë vajra natyralë që hidratojnë lëkurën. Plus, avulli rrit përshkueshmërinë e lëkurës tuaj kështu që lejon që lagështia të kalojë nëpër të.