Italia për të shmangur një bllokim të ri është detyruar të marrë masa të reja.

Kryeministri Giuseppe Conte me maskë ka thënë se këto masa ishin të nevojshme pasi vendo është duke u përballur me një rritje të numrit të rasteve të së infektuarëve.

Kryebashkiakët do të marrin kompetenca për të mbyllur vendet publike pas orës 21:00 dhe orari i hapjes së restoranteve dhe madhësia e grupeve të lejuara do të shtrëngohen.

Ky vendim ka ardhur pasi Italia regjsitroi numrim më të lartë të infektuarëve për të dytën ditë me rradhë.

11.705 raste të tjera u njoftuan të Dielën, duke mundur rekordin e mëparshëm, i cili erdhi një ditë më parë të Shtunën, prej 10.925.

Italia ishte vendi Europian i goditur më së shumti në fillimin e pandemisë. Tani ka regjistruar 414,000 raste të konfirmuara të koronavirusit.

Lexo dhe: Barcelona mbyll kufijtë