Kujt iu desh debati me çështjet e emërtimeve prindërore?

Kujt iu desh debati me çështjet e emërtimeve prindërore?

Kujt iu desh mbushja dhe hapësira e debatit me vëmendjen e emërtimeve prindërore mu bash një herë që duhet të instalohet në vend, shtetëror e social është në ditë të hallit?

Si ka mundësi, që indinjata, debati, hakërrimi për mbrojtjen e familjes në rolet natyrore të saj për të gjithë jetën e fortë dhe të fortë për çdo institucion për të mbrojtur dhe denatyralizuar në vend? 

Që nga ato që edukojnë fëmijët, që sjellin me dashuri në jetë, çerdhe, kopshte, shkolla, universitete deri tek ato, që nuk garantojnë sigurinë, stabilitetin e shëndetit si gjykatë, që lejon të lirë prindërit abuzues; shërbime sociale të mekura dhe që shumë herë shërbejnë për punë ushtarake; organizata, që mjaftohen me fondet, që marrin për 2-3 konferenca, 2-3 shfaqje televizive, 2-3 fletëpalosje, duke mos u imponuar dot institucionet që duhet të "ngjiten" në mbrojtjen e fëmijëve të familjes; spitale që nën kapacitet nuk u përgjigjen dot flukseve e nevojave, qendra shëndetësore në pikë të hallit në rrethe ....

Për të mos folur për ekonominë e një vendi për të rrjepur në pabarazi ekstreme, ku fëmijët e prindërve që luftojnë për masivitet, siguri, kontrata pune, mbylljen e muajit, janë shumfish i cili ka garantuara shkollat ​​më shumë në botë, bën një bizneset e babit, ushqimin bio me shërbimin në shtëpi.

Pra kur është degjeneruar çdo institucion shtetëror dhe shoqëror dhe shëndetësor edhe nga plumbat që shkrepen mes lokaleve, rrugëve, mes ditëve, nga një rend i dalë duarsh ne kemi zellin e indinjohemi, rebelohemi, hakërrehemi vetëm për emetimin e prindit dhe rrezikun e familjes tradicionale nga preferencat seksuale të prindërve? Po, po dhe po, jam për familjen me nënë e babës, për respektimin ndaj barkut të ëmbël që mban e lind jetë, por kur mendon se në Shqipëri familja tradicionale dhe fëmijët po rrezikojnë para vitesh seriozisht nga të gjitha institucionet e munguara, rregullimet dhe kapura them a mund të mbushet debati publik me çdo rrezik serioz që ka kërcënim, dhunuar, përdhunuar, abuzuar e formuar fëmijë, prindër në familje me të intensitetit të intensitetit, revoltë e ndjeshmëri?

EMISIONET