Presidenti Meta ka përshëndetur njohjen e gjuhës arbëreshe në rajonin e Abrucos në Itali.

Meta shkruan në Facebook se është me rëndësi që trashëgimia arbëreshe, si pasuri e përbashkët e dy vendeve dhe popujve, të mbrohet dhe promovohet.

Meta shton se mirëpritet edhe njohjen e saj si gjuhë zyrtare të pakicave edhe në rajonet e tjera të Italisë ku jetojnë arbëreshët.

Meta: Me kënaqësi të madhe mora vesh lajmin se Këshilli Rajonal i Abrucos votoi sot njohjen e arbërishtes si gjuhë zyrtare të pakicave në këtë rajon të Italisë.  Mirënjohje Kryetarit të Bashkisë Arbëreshe të Villa Badessa, z. Simone Ballozo që inkurajoi dhe mbështeti konkretizimin e këtij vendimi tepër të rëndësishëm, që i forcon edhe më shumë marrëdhëniet e shkëlqyera të Shqipërisë me Italinë.

Është me rëndësi që trashëgimia e jashtëzakonshme kulturore arbëreshe, kjo pasuri e përbashkët e dy vendeve dhe popujve tanë, të mbrohet dhe promovohet. Gjuha arbëreshe që flitet prej shekujsh duhet të vazhdojë të jetojë, ndaj ne mirëpresim njohjen e saj si gjuhë zyrtare të pakicave edhe në rajonet e tjera të Italisë ku jetojnë arbëreshët.