Luran Ahmeti është aktori shqiptar i cili ka luajtur në një nga serialet më të ndjekur të të gjitha kohërave, si “Sulejmani i Madhërishëm”.

Luaran ka luajtur rolin e Kusret Pashait.

Ai është një prej personazheve që ka bërë shumë bujë në fushën e aktrimit, duke arritur të bëhet kështu pjesë e shumë projekteve të njohura filmike, si ato vendore ashtu edhe në projektet ndërkombëtare.

Aktori  ka marrë pjesë në shumë filma dhe pas Sulejmanit atij i janë ofruar shumë role të reja.