Një infermiere në New Jersey Sofia Burke tha u desh që një prej anëtarëve të famijes së saj të ulte vigjilencën ndaj ruajtjes nga Covid-19 që të infektoheshin shtatë nga tetë njerëzit në shtëpinë e saj. Burke foli me Don Lemon të CNN përmes një maske oksigjeni të mërkurën.

Ajo tha se kishte qenë duke trajtuar pacientë me koronavirus gjatë gjithë pandemisë, por tani ajo dhe anëtarët e familjes së saj – nga vajza e saj 2-vjeçare diabetike te babai i saj tani i ndjerë 98-vjeçar – janë midis më shumë se 14 milion njerëz që janë infektuar me koronavirusin në Shtetet e Bashkuara, shkruan CNN

“Ne po luftojmë një virus, po luftojmë një pandemi që do të na vrasë”, tha ajo. “Ne duhet të luftojmë së bashku për të shpëtuar familjet tona individuale.” Infeksionet e familjes së saj filluan me një akt mirësie, tha Burke.

Nëna e saj i dha një udhëtim një shoqeje të moshuar të sëmurë, e cila tha se ajo ishte ftohur.

Doli të ishte koronavirus, nëna ime e la të ruhej për një moment. Dhe në atë moment të shpejtë, e gjithë familja ime u prek”– tha Burke.

Tani, Burke po përpiqet të bëjë gjëra aq të thjeshta sa frymëmarrja. Vajza e saj 2-vjeçare pësoi ethe të larta. Djali dhe vajza e saj e madhe ndiheshin të sëmurë. Nëna e saj është në shtëpi me oksigjen dhe nuk është në gjendje të marrë frymë vetë pas gjashtë ditësh në spital, tha ajo. Dhe babai i saj vdiq nga virusi ndërsa ishte në intubim.

e.p/oranews