Një asteroid me madhësinë e një autobusi do fluturojë në afërsi të Tokës më 24 shtator.

Asteroidi i quajtur 2020 SW, do të kalojë rreth 13,000 milje nga Toka, e cila është më afër sesa satelitët e hënës dhe motit që notojnë në hapësirë.

Ai u vu re nga Sondazhi i Katalinës Sky i financuar nga NASA në Arizona më 18 shtator, vëzhgimet vijuese përcaktuan se ai është i gjerë 15 deri në 30 metra  përkatësisht sa një autobus.

Ekspertët thonë se 2020 SË nuk është në një trajektore  me Tokën, por nëse do të ishte, shkëmbi hapësinor ka të ngjarë të shkatërrohej në atmosferë dhe të bëhej një top zjarri përpara se të godiste sipërfaqen.

Paul Chodas, drejtor i Qendrës të Studimit të Objekteve të Tokës  (CNEOS) në Laboratorin e Jet Propulsionit të NASA-s , tha se ekziston një numër i madh asteroidësh si ky dhe disa prej tyre i afrohen planetit tonë disa herë në vit.

‘Në fakt, asteroidët e kësaj madhësie ndikojnë në atmosferën tonë me një mesatare prej rreth një herë në vit ose dy.’

Edhe pse asteroidi do të jetë shumë larg për ta parë me sy të lirë, astronomët amatorë mund ta shohin duke përdorur një teleskop 12 inç.