Ngërçi i krijuar lidhur me dialogun, për shkak të kërkesës së palës serbe, që të krijohet Asosiacioni, është shqetësues për Demhasajn. Por më shqetësues për të është qëndrimi i mbajtur nga negociatori i Bashkimit Europian në Beograd, lidhur me Kushtetutën e Kosovës.

Demhasaj: Sa i përket dialogut, mendoj se ka një ngërç në këtë aspekt Kjo pasi që Serbia të pranojë dialog, ka vënë kusht që Kosova të themelojë asosiacionin e komunave me shumicë serbe dhe atëherë në bazë të marrëveshjes së Brukselit, që e konsideron si në kundërshtim me parimet e Kushtetutës së Republikës së Kosovës, dhe si e tillë nuk mund të implementohet. Patëm edhe vizitën e fundit të negociatorit të dërguar nga Bashkimi Europian, i cili nuk përmendi aspak që duhet të ndryshohet Kushtetuta, por në Beograd e përmendi këtë, madje quajti se ajo nuk është as Bibël e as Kur’an. Por unë mendoj që nuk ka aspak vullnet politik në Kosovë për të ndryshuar Kushtetutën dhe për t’i krijuar hapësirë marrëveshjes së asosiacionit e më pas dialogut me serbët.