Ditën e sotme u zhvillua mbledhja e parë e Komisionit të Posaçëm Parlamentare ngritur me Vendimin nr. 50/2020 të Kuvendit për shqyrtimin dhe përzgjedhjen e kandidaturave për organet drejtuese të Komisionit Qendror të Zgjedhjeve.

Komisioni, pasi shqyrtoi të gjitha aplikimet për organet drejtuese të KQZ, vendosi unanimisht: Kualifikimin e 53 aplikantëve dhe skualifikimin e 17 prej tyre, për arsye të mosplotësimit të kritereve ligjore të percaktuara në Ligjin 10019, datë 29.12.2008 , i ndryshuar “ Kodi Zgjedhor i Republikës së Shqipërise”.

Lista me kandidaturat që i plotësojnë kriteret për pozicionet e Komisionerit Shtetëror të Zgjedhjeve; Nënkomisionerit Shtetëror të Zgjedhjeve; Komisionit Rregullator; dhe Komisionit të Ankimimeve dhe Sanksioneve:

 1. Admir Drago KOMISIONER + rregullator + KAS

2. Agim Paskali rregullator + KAS

3. Agron Haxhimihali KOMISIONER + nënkomisioner + rregullator

4. Agron Sulshabanaj KAS

5. Arben Xhiku KOMISIONER + rregullator

6. Arben Isaraj KAS

7. Ardjan Myslimaj KOMISIONER + rregullator

8. Arens Çela rregullator + KAS

9. Behar Zeneli rregullator

10. Besnik Maho KAS

11. Bledar Skënderi KOMISIONER

12. Drita Avdyli KOMISIONER + rregullator

13. Dritan Çaka KOMISIONER + rregullator + KAS

14. Elona Bano rregullator

15. Elvin Lako KOMISIONER + rregullator + KAS

16. Elvis Çefa nënkomisioner + rregullator + KAS

17. Emiliano Braho rregullator + KAS (skualifikohet për rregullator)

18. Esmir Rringaj KAS

19. Fatmir Tafaj KAS

20. Farie Osmani KAS

21. Florian Beqiraj rregullator + KAS

22. Gentian Rumano KAS

23. Haki Mustafa KOMISIONER + nënkomisioner + rregullator

24. Halil Hyseni KOMISIONER

25. Helga Vukaj KOMISIONER + nënkomisioner+ rregullator + KAS

26. Hysen Osmanaj KOMISIONER + nënkomisioner+ rregullator + KAS

27. Ilirjan Rusmaili KOMISIONER + KAS

28. Ilirjan Celibashi KOMISIONER

29. Ilirjana Nano rregullator

30. Irena Nino KAS

31. Irsa Ruçi KOMISIONER + rregullator

32. Ismail Tafani KOMISIONER + nënkomisioner

33. Iva Nathanaili rregullator+ KAS

34. Kamerion Salillari rregullator + KAS (skualifikohet për rregullator)

35. Klement Zguri rregullator

36. Koli Bele KOMISIONER + KAS

37. Kristaq Kume rregullator

38. Laureta Bregasi rregullator + KAS

39. Lealba Pelinku KOMISIONER + nënkomisioner+ rregullator + KAS

40. Ledio Braho KAS

41. Lefterie Luzi Lleshi KOMISIONER + rregullator + KAS

42. Leonard Gremshi rregullator + KAS

43. Lindita Tako rregullator + KAS

44. Mimoza Canaj KAS

45. Muharrem Çakaj KOMISIONER + nënkomisioner+ rregullator + KAS

46. Odeta Berberi  rregullator

47. Odeta Seferaj KAS

48. Petrit Çano KAS

49. Redinela Beqiraj KAS

50. Sali Shehu KOMISIONER

51. Sokol Bana KOMISIONER + KAS

52. Spiro Maliqi rregullator + KAS

53. Theodhor Sollaku rregullator + KAS

Seancat dëgjimore me kanditatët e kualifikuar do të zhvillohen  në ambientet e Kuvendit në datat 29-30 shtator 2020.