Pas njohjes reciproke mes Izraelit dhe Kosovës, kryeministri izraelit Benjamin Netanyahu tha se këto shtete do të hapin ambasada në Jeruzalem,

Deklarata e Netanyahut erdhi menjëherë pasi Sh.B.A. Presidenti Donald Trump bëri një njoftim të ngjashëm në Uashington, ku u takua me liderët e Serbisë dhe Kosovës ndërsa ata ranë dakord të normalizonin lidhjet ekonomike midis tyre.

“Kosova do të jetë vendi i parë me shumicë myslimane që hap një ambasadë në Jeruzalem. Siç kam thënë në ditët e fundit – rrethi i paqes dhe njohjes së Izraelit po zgjerohet dhe më shumë vende pritet të bashkohen” – tha Netanyahu.

Vetëm dy vende – Shtetet e Bashkuara dhe Guatemala – kanë hapur tashmë ambasada në Jeruzalem. Palestinezët kanë kundërshtuar lëvizje të tilla.