Në Indonezi fisi indigjen zotërojnë të gjithë si komunitet sy blu, zbuloni çfarë është fokusuar në këto foto impresionuese

Në juglindje të rajonit Sulawesi gjendet komuniteti Buton, të cilët janë të ndarë në disa nënfise por të gjithë i “bashkon” sindroma e përbashkët që ka të bëjë me ngjyrën e syve, e cila njihet si Sindroma Waardenburg. Në Indonezi të gjithë kanë tipare të errëta po ashtu dhe ngjyrën e syve dhe për këtë arsye sytë blu të këtij fisi janë diçka e rradhë në Indonezi. Kjo sindromë, përveç ngjyrës, shkakton edhe ndryshim të ngjyrës mes dy syve të njeriut. Fisi Buton u fotografua nga Korchnoi Pasaribu, gjeolog nga kryeqyteti indonezian Xhakarta, i cili vizitoi ishullin në 17 shtator.

Ju sjellim fotot na fokusi i kamerës së Korchnoi Pasaribu, gjeolog nga kryeqyteti indonezian Xhakarta i cili ka dokumentuar jetën rurale vendase duke u fokusuar te fiset aborigjene dhe ndryshimet kulturore mes tyre.

FOTOGALERI TJERA

E treta e vërteta e Biden
08/11/2020 - 11:16