Nasa teston helikopterin e parë drejt Marsit

Nasa teston helikopterin e parë drejt Marsit

Nasa ka krijuar një helkopteri 'Ingenuity' i cili mund të bëjë të mundur fluturimin e parë në planetin Mars .

Helikopteri i vogël është vendosur të jetë i pari që do të fluturojë në një planet tjetër. 'Ingenuity' peshon 1.8 kg dhe është i krijuar ti mbijetojë çdo kushti atmosferik që ai mund të haset në planetin Mars.

Nasa thotë se po synon ta provojë atë ditën e sotme 19 Prill por pranon se mund të mos jetë i suksesshëm. Nëse ky rast do të ndodhë ata do ta riprovojnë përsëri më vonë gjatë javës.

EMISIONET