Situata pranë spitaleve Covid e kryesisht pavionit të Infektivit në QSUT paraqitet tepër e rëndë.

Mungesa e shtretërve ka bërë që autoambulancat e shumta në oborrin e tij të kthehen në “spitale lëvizës” deri në lirimin e ndonjë shtrati.

Për të ilustruar situatën pranë Infektivit, Ora News ju sjell rastin e një zotërie, i cili edhe pse e ka sjellë vëllain që mëngjesin e djeshëm, në gjendje të rëndë, përveç faktit që e ka lënë në autoambulancë, nuk ka asnjë informacion mbi shëndetin e familjarit të tij.

“E kam prurë dje në mëngjes. Si t’ja bëj unë tani? Është në gjendje të rëndë, Mos ka vdekur e nuk dimë gjë”

  • Kush ju mori në telefon?

“Më mori një nga infermierët e pavionit ku është shtruar. Nuk më mori mua, ka marrë vëllain”.

Një ditë më parë, Shqipëria regjistroi numrin më të lartë të infektimeve ditore që nga nisja e pandemisë, plot 501.

Ndërsa në spitalet Covid janë të shtruar 374 pacientë, 4 të intubuar dhe 13 në terapi intensive.