Mjeku Ilir Allkja, në një lidhje direkte në Skype për Ora News  u shpreh se  qytetarët nuk shkojnë nëpër spitale sepse kanë humbur besimin te sistemi jo te mjekët

Ilir Allkja për Ora News: Unë kam vizituar dhjetëra të sëmurë në shtëpi që kanë nevojë për shërbim spitalor por refuzojnë. Refuzojnë se kanë dëgjuar që janë 3-4 veta në një dhomë. Arsye tjetër legjenda urbane ku nuk ka shërbim që infermieri nuk të vjen as mjeku thjesht të shohin njëherë në 6 orë.  Mjekët dhe infermierët dhe gjithë stafi po bëjnë gjithçka në shërbim të të sëmurëve. Nuk është faji i mjekëve që mund të jenë 3-4 veta në dhomë, është faji i politikave jo të duhura për të siguruar kushtet e nevojshme.

Ai u shpreh se mediat duhet të kishin lirinë për të pasqyruar realitetin në spitale dhe jo të serviren pamje me regji të ERTV

Ilir Allkja për Ora News: Qytetarët nuk kanë humbur besimin ndaj mjekëve por kanë humbur besimin ndaj sistemit se dhe në shtëpi nga mjekë po kurohen. Këtë pjesë e ka dëmtuar dhe pjesa e transparencës. Mediat duhet të ishin të lira të verifikonin, të hynte sa herë që ushte e nevojshme në pavionin që komuniteti të shikonte lirshëm sesi trajtohen të sëmurët dhe jo ti serviren pamje me regji të ERTV që tregon shërbim me 5 yje. Mjafton  deklarata e kryeministri që Shqipëria ka të njëjtin nivel që të bën të humbësh besimin. Ne duhet ta paraqesim gjendjen siç është.

Intervistoi Matilda Mcini, përgatiti për online E.P