Në një intervistë për gazetaren Beti Njuma në RTV Ora, Presidenti i Republikës, Ilir Meta u shpreh se Rama mund të kërkojë edhe mandat të 13-të, sepse nuk e kupton jetën e tij pa pushtet.

Meta: Rama mund të kërkojë edhe mandat të 13-të, sepse nuk e kupton jetën e tij pa pushtet, sidomos pa pushtet ndaj të tjerëve. Flet për një mendësi jashtë realitetit, jo vetëm jo demokratike. Kemi një realitet 8 vjeçar ku pushtetet janë në një dorë dhe rezultatet janë katastrofike.  Janë katastrofike në shëndetësi dhe në arsim.

Ata që studiojnë në vend duan të ikin jashtë dhe 94% e atyre që studiojnë jashtë nuk duan të kthehen. Këtu nuk po flasim jo për emigrim, por për një shpopullim. Ndoshta ai e do edhe një mandat që ta përfundojë shpopullimin e vendit, por e shoh të vështirë.