Mësim në plazh për nxënësit në Spanjë, mësuesit: Fëmijët nuk harrojnë ato që mësojnë këtu

Mësim në plazh për nxënësit në Spanjë,

Një shkollë në rajonin Murcia të Spanjës transferoi bankat e shkollës në bregdet, në një përpjekje për të kombinuar ajrin e pastër me një mënyrë të re mësimdhënieje.

Pavarësisht se mësimi zhvillohet në mjedis të jashtëm, mësuesi dhe nxënësit respektojnë distancimin fizik dhe mbajnë veshur maskat mbrojtëse.

"Është e sigurt, fëmijët po argëtohen shumë. Ata nuk harrojnë atë që mësojnë këtu", thotë mësuesi i anglishtes Juan Francisco Martinez.

Zhvillimi i mësimeve në plazh janë pjesë e një projekti më të gjerë të njohur si "Ajri i Pastër", i cili synon të krijojë cilësi më të mirë të ajrit për fëmijët gjatë pandemisë Covid-19.

Tetë klasa marrin pjesë në mësimet njëzet minutëshe. Fëmijët në shkollë janë nga 3 deri në 12 vjeç.

Asnjë rast i koronavirusit nuk është raportuar deri më tani.

“Më pëlqen shumë të shkoj në plazh! Preferoj të jem në plazh sepse ndihem më i relaksuar dhe komod", thotë 9-vjeçari Antonio Fernandez.

10-vjeçari Luth gjithashtu ndan këtë mendim: "Kjo është shumë e mirë sepse jam me miqtë e mi, jam në plazh, e dua plazhin, në verë gjithmonë vij këtu për të notuar çdo ditë dhe e dua rërën."

Përveç lëndëve teorike, nxënësit bëjnë ushtrime gjimnastikore si edhe mësojnë nga vendasit traditën e peshkimit.

EMISIONET